} ?> Atelier Pierre Vilar | Ensenyar a pensar històricament
Atelier Pierre Vilar
A destacar:
Exposició centenariAmb el suport de la Generalitat de Catalunya

Taller: Ensenyar a pensar històricament

No he renunciat a proclamar, en un àmbit més modest, l’àmbit pedagògic, que la història és l’únic instrument que pot obrir les portes a un coneixement del món d’una manera si no ‘científica’ almenys ‘raonada’.
(Pierre Vilar, 1979).

Pensar històricament és l’educació històrica general que s’hauria de donar a tothom. Però el que hauria d’ésser essencial per a la formació dels esperits potser és massa perillós per als poders establerts, per a les ideologies dominants.
(Pierre Vilar, 1987).

PER QUÈ UN TALLER “ENSENYAR A PENSAR HISTÒRICAMENT”?

Pensar històricament resumeix el pensament i les preocupacions no solament de l’historiador, sinó també de l’ensenyant i del ciutadà Pierre Vilar. Conscients que l’hàbit de pensar històricament només pot adquirir-se per mitjà d’una educació adequada, els promotors de l’Atelier Pierre Vilar hem pensat en la creació d’un taller específic “Ensenyar a pensar històricament”, que tindria en aquest web el seu espai de difusió, amb l’objectiu de promoure i facilitar la discussió i reflexió sobre tots els reptes que en aquests moments té plantejats l’ensenyament de la Història (i el conjunt de les ciències socials) a l’escola i als Instituts de d’ensenyament secundari.

Si estàs interessat en participar en aquesta iniciativa, de manera individual o col·lectiva, posa’t en contacte amb nosaltres.